Zondag 12 februari

Kom nieuw talent ontdekken in een zondagse setting. 12 groepen bespelen de Open Stage van VONKfestival. Ontdek ze hier en geniet! 


🕗 Open Stage van 13:00 tot 18:00

🎫 gratis (kom gewoon af)

📍 Lakenmetershuis  - Vrijdagmarkt 24 in Gent

In den klaarten
13:00

Klarremieken en Maarten brengen eigen nummers van folk tot kleinkunst, met diatonische accordeon, zoetgevooisde klarinetklanken, piano, gitaar en hun stem. 

Warmoes
13:25

Jonge folkmuzikanten die zich laten beïnvloeden door jazz en pop om tot een eigen sound te komen. Stilzitten wordt zeer moeilijk!

Folkies van Torhout
13:50

Dolle bende van alle leeftijden die wekelijks samen folk spelen in de Academie van Torhout. Met diatonische accordeon, doedelzak, viool, gitaar, tinwhistle en piano spelen ze jaarlijks een folkbal en nu ook een korte set op VONKfestival.

Three Cats
14:15

Drie stemmen die a capella mooi blenden met hier en daar een streepje gitaar.

iCE KiNG
14:40

Bas L.G. Verdin brengt met veel passie zijn zeer eigen stijl van extreem veelzijdig zingen & baritongestemd gitaarspel vol epiek, melodie en variatie. Haast vergeten gedichten uit de Romantiek zet hij eigentijds om naar songteksten.

LyraMando
15:05

Muziek met een lach. Jo en Jeroen spelen in hun gloednieuwe duo een bonte mix van folky instrumentale wijsjes op mandolyra en gitaar.


Nadiya
15:30

Prachtige Iraanse liederen vertolkt door een duo.


De Poel
15:55

Mix van folktunes vanover het hele Europese continent door het folk ensemble van academie De Poel in Gent, onder leiding van Florian De Schepper.


Duo Exceptionnel
16:20

Pepijn (diatonisch accordeon) en Hannelore (doedelzak) vonden elkaar tijdens verschillende folkstages en zetten sindsdien het podium samen op stelten met hun jeugdig talent en enthouasiasme.

Gidran
16:45

Met bas en gitaar brengt dit duo sfeervolle folk & jazz improvisaties op covers en eigen nummers.

Irish Breakfast
17:10

Keltische muziek met een knipoog naar de hedendaagse muziekscene.

Ledebirds
17:35

Buurtorkest uit Ledeberg dat samen met zangeres Hanin Wishah grasduint in Arabische klassiekers.