Zaterdag 11 februari

Vanaf 13u in het Lakenmetershuis (Vrijdagsmarkt 24, 9000 Gent)

Een namiddag waarop 7 groepen het beste van zichzelf geven tijdens de showcase voor een internationaal panel, een hapje en drankje tussendoor en gewoon vree wijs gezelschap. Een ideale combinatie voor een winterse zaterdagnamiddag.

Ontdek ze zaterdagnamiddag vanaf 13u!

Fiston (13u)

Fiston is een band van vijf Belgische muzikanten die eigen composities brengen; soms traditioneel, soms resoluut modern, beïnvloed door verschillende stijlen zoals trad, Balkan, jazz, ...

Hoog energetische dansmuziek en lyrische melodiën staan dan ook in het programma!


Duo Clercx (13u30)

Duo Clercx is gericht op folk bals spelen. Met een arsenaal aan instrumenten spelen Hendrik Clercx en Gert-Jan Clercx zelfgeschreven repertoire ten dans. Ze brengen folk met sensuele mazurka's, spicy tovercirkels, stevige bourrees.


Siger (14u)

Siger brengt sferische instrumentale muziek die raakt vanaf de eerste noot. Broers Ward & Hartwin Dhoore creëren hun eigen muzikale universum dat kan omschreven worden als een crossover van klassieke muziek, roots & filmmuziek.Ave de Barro (14u30)

Denisse Vargas is een Mexicaanse zangeres die ons met haar emotioneel geladen stem meevoert naar het Mexico van de jaren 30 tot 60. We vergeten even de mariachibands en ontdekken traditionele bolero's en ranchero's, begeleid door Steven Vancoillie op gitaar. Met hun meeslepende muziek wil Ave de Barro, "Vogel van Klei", de luisteraars even vleugels geven.

Salopet (15u30)

Een jazz-meets-folk trio, geboren uit drie vrienden die net iets te graag een salopet dragen. Driemaal jazzopleiding aan het conservatorium, maar het scheepsrecht vonden ze in de bruisende deuntjes uit de folkwereld. Vooral hun eigen ding doen is hun motto, en dat doen ze graag met jullie erbij!


Broes (16u)

Broes is een kwintet dat bijzonder goed op elkaar ingespeeld is. Hun muziek bevat vingervlugge virtuositeit, afwisselende arrangementen en straf samenspel tout court. Over de jaren heen is de experimentele factor in hun spel één van hun grootste steunpilaren en kenmerken geworden. Live hebben ze een ijzersterke reputatie en weten ze steeds menig concertganger te bekoren.

Airboxes (16u30)

Airboxes staat voor aanstekelijke dansmuziek gebracht door het duo Bert Leemans en Guus Herremans. Ze spelen enkel eigen werk waarin afwisselend intieme solo’s en klankkleurrijk samenspel zorgen voor een allesomvattend geheel.
Avondconcert

De avond wordt afgesloten door een intiem, maar knallend concert van niemand minder dan Loogaroo!

Loogaroo is het resultaat van 2 muzikanten die al meer dan 10 jaar samen op het podium staan. Na aan het roer te hebben gestaan van verschillende groepen op het kruispunt tussen folk en andere genres, stellen Florian De Schepper en Pablo Golder zich graag aan u voor in hun puurste,meest breekbare, maar ook krachtigste versie; het duo.