Vrijdag 10 februari

Vrijdag schiet VONKfestival uit de startblokken, met twee knallers van formaat! Het Galicische duo Caamaño&Ameixeiras en Kadril verwarmen u op een koude winteravond met hun mooie klanken. Kom dat zien, kom dat horen!

🕗 Concert begint om 20:00
🎫 Concert is uitverkocht
📍 Lakenmetershuis  - Vrijdagmarkt 24 in Gent

Het duo Caamaño & Ameixeiras, geworteld in de Galicische traditionele muziek en dans geeft vrijdag de aftrap voor VONKfestival. Het repertoire bestaat voornamelijk uit instrumentale nummers, met toch wat vocale thema's die zorgvuldig toegevoegd worden. Laat je meevoeren in intieme verhalen en composities, gebaseerd op traditie en verrassende hedendaagse wendingen.


Kadril komt met 'Jolie Flamande' het folkgenre opentrekken. Bijna 45 jaar trekken ze intussen rond, de minnestrelen van Kadril. Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika. Kadril neemt je mee met hun verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. En na zangers als de Libbrecht-broers, Patrick Riguelle, Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie, is het nu de beurt aan Kimberley Claeys om samen met Kadrilmannen Peter Libbrecht, Erwin Libbrecht, Bart De Cock, Dirk Verhegge, Koen Dewaele en Pieter-Jan Jordens jullie deze verhalen te vertellen. 


VONKjam

Een festival zonder jamsessies is als een café zonder drank. Kom mee de vonken van het dak jammen na het concert! Welkom vanaf 22.30 uur.